Inhoud Outplacementtraject

MoonsCoaching &Advies besteedt bij outplacement vanzelfsprekend eerst aandacht aan jou. Hoe is het met je? Hoe verwerk je het verlies van je baan? Lig je er ’s nachts wakker van? Zie je het als een kans of als een bedreiging? Hierna volgt de stap naar persoonlijke oriëntatie: zelfanalyse en zelfinzicht staan daarin centraal. We staan in deze fase uitgebreid stil bij je kwaliteiten, vaardigheden, valkuilen, drijfveren, persoonlijke waarden, interesses en jouw ambitie. Soms worden ook testen ingezet. Alles bij elkaar levert dit nieuwe inzichten op.

Na de persoonlijke oriëntatie volgt de arbeidsmarktoriëntatie. Met de opgedane kennis richten we ons op jouw beroepsmogelijkheden in de arbeidsmarkt. Een intensieve periode met de begeleiding en hulp die voor jou nodig is. Je ontdekt in welke branches je wilt en kunt solliciteren. Arbeidsmarktoriëntatie opent meestal deuren naar nieuwe mogelijkheden. Vaak ervaar je dat pas achteraf.

Vrij snel volgt ook de sollicitatiefase waarin je actief gaat solliciteren. Je leert een actueel CV te maken steeds afgestemd op de specifieke functie. Ook leer je een goed persoonlijk profiel en goede sollicitatiebrieven te schrijven. Verder wordt je ondersteund om constructief je netwerken in te zetten en deze te vergroten. Natuurlijk worden ook sollicitatiegesprekken intensief voorbereid en geoefend.

De opbrengst van de verschillende fasen zal zijn goed zicht op jezelf, op de arbeidsmarkt, het sollicitatieproces en bij voorkeur een baan. Uiteraard is altijd, binnen het beschikbare budget, sprake van maatwerk. Elk mens is uniek, en daar hoort ook op maat gemaakte begeleiding bij. Outplacement is vaak een transitieproces met veel open vragen; structuur en begeleiding bieden dan een houvast.

Bij een beperkt budget of bij een gerichte vraag is het ook mogelijk om onderdelen van Outplacement af te nemen zoals :
● Oriëntatie op kwaliteiten, vaardigheden, valkuilen, drijfveren, persoonlijke waarden en interesses
● Beroepsoriëntatie
● Het schrijven van een goed CV of een goede sollicitatiebrief
● Intensieve voorbereiding op sollicitatiegesprekken

Outplacement:
Outplacement Werkgevers
Outplacement Werknemers

contactbutton Heb je een vraag of kan ik je helpen, neem contact met mij op.